Baku, 28.06.2012.

Sastanak s Predsjednikom Republike Azerbajdžan

Predsjednik Republike Azerbajdžana, Ilham Alijev, primio je u Bakuu bivšeg hrvatskog Predsjednika, Stjepana Mesića, koji u glavnom gradu Azerbajdžana sudjeluje u radu Crans Montana Foruma.  

Predsjednika Mesića pratila je skupina hrvatskih gospodarstvenika, među kojima su bili i predstavnici brodogradilišta Uljanik iz Pule. Oni su doputovali u pratnji bivšeg Predsjednika na sugestiju azerbajdžanske strane.  

U vrlo prijateljskom i srdačnom razgovoru bilo je najviše riječi o tome kako dalje razviti bilateralne odnose između dviju zemalja. Obostrano je ustanovljeno kako mogućnosti za proširivanje odnosa, u prvome redu na gospodarskom planu, ni izdaleka nisu iskorištene. U tome smislu Predsjednik Alijev dao je upute svojim najbližim suradnicima da se povežu s odgovarajućim institucijama u Hrvatskoj, kako bi se od deklarirane spremnosti na suradnju prešlo na konkretne poteze.   Predsjednik Alijev pozvao je bivšeg Predsjednika Mesića da prije kraja godine ponovo posjeti Azerbajdžan zajedno sa skupinom zainteresiranih gospodarstvenika iz Hrvatske.  

Rasporedom odvijanja Crans Montana Foruma, govor Predsjednika Mesića planiran je za petak.   ​​