Orahovica 28.08.2016.

Bivši Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić otputovat će dana 28.08.2016. u Orahovicu na svečanost zatvaranja 13. Ljetne škole mladih Crvenog križa. Na 13. Ljetnoj školi sudjeluje 150 mladih Crvenog križa iz svih društava Osječko-baranjske županije te predstavnika ostalih društava Crvenog križa iz Republike Hrvatske (Dubrovnik, Jastrebarsko, Trogir i Zagreb) kao i prijateljskih društava iz Doboja i Tuzle (Bosna i Hercegovina), te Novog Sada i Sombora (Republika Srbija). Mladi na ovogodišnjoj Ljetnoj školi pripremaju se za daljnju implementaciju programa Crvenog križa u svojim sredinama iz područja prve pomoći, realističkog prikaza ozljeda, prevencije ovisnosti i programa odgovornog spolnog ponašanja, prevencije trgovanja ljudima i programa sigurnog ponašanja na internetu, za djelovanje u katastrofama, ljudska prava, migracijska kretanja, komunikacijske i organizacijske vještine i dr. 

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prije zatvaranja 13. Ljetne škole mladih,  održat će mladima predavanje na temu „Trenutne krize s izbjeglicama“. 

Prije odlaska u Orahovicu, predsjednik Stjepan Mesić zajedno s čelnicima stranaka Narodne koalicije - Zoranom Milanovićem, Krešom Beljakom i Silvanom Hreljom, kao koalicijski kandidat, obići centar grada.