Osijek 20.09.2013.

Posjeta bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Osijeku

Gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Vladimirom Hamom primio je dana 20.09.2013. g. Stjepana Mesića, predsjednika RH u mandatu 2000.-2010.
Bogato iskustvo, mnogobrojni kontakti i poznanstva koje je bivši predsjednik ostvario tijekom dugogodišnjeg obnašanja različitih javnih dužnosti mogli bi biti od velike pomoći u pronalaženju ulagača u gospodarstvo grada Osijeka u najširem smislu riječi. Zračna i riječna luka, industrijska zona predviđena za srednje i velike ulagače, Sveučilište J.J. Strossmayera s oko 20.000 studenata, povoljan geostrateški položaj temelj su ponude inozemnim investitorima. Bivši predsjednik obvezao se istražiti mogućnosti ulaganja u Osijek i regiju tijekom predstojećih putovanja u Kinu, Azerbajdžan i druge daleke destinacije i tako pružiti potporu gradonačelniku u njegovim nastojanjima za pokretanje gospodarstva na ovom području. Gradonačelnik se unaprijed zahvalio na pomoći te istaknuo kako je prioritet pronaći pravi odgovor na gospodarske izazove i time potaknuti razvoj i napredak, kako grada, tako i cijele regije.
Nakon sastanka obojica su nazočila sjednici Uređivačkog odbora i Izdavačkog savjeta (čiji su članovi) monografije "Povijest Crvenog križa u Osijeku", dopunjeno i prošireno izdanje, u prostorija Gradskog društva Crvenog križa Osijek.