Teheran, 07.-10.09.2013.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske na otvaranje tvornice TDR u Iranu

TDR, vodeći hrvatski i regionalni proizvođač cigareta koji posluje u sastavu Adris grupe, otvorio je tvornicu u Iranu i proširio poslovanje na tržište jugozapadne Azije. TDR je tvornicu u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran izgradio u suradnji s vodećim iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company. Investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a kapacitet nove tvornice je 6 milijardi cigareta godišnje.
Suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela je 2008. godine i od tada na ovo veliko tržište TDR izvozi najpoznatiju hrvatsku cigaretu Ronhill.
Na poziv iranske strane i TDR-a bivši predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić, prisustvovao je otvaranje tvornice TDR.
"Još u vrijeme mog predsjedničkog mandata razgovarao sam s Antom Vlahovićem, oni su vrlo dobra kompanija, uspješno su iskoračili i u turizam, no tržište cigareta kod nas pada pa su tražili prilike vani. Pomogao sam im s kontaktima u Iranu. Kad je dogovoren posao izgradnje tvornice, rekli su mi s iranske strane da će me zvati na otvaranje i eto, bio sam tamo, to je jedno kolosalno zdanje. Dogovor je bio da Iranci daju zgradu, a TDR tehnologiju."