Zagreb, 04.07.2023.

Bivši Predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je tvrtku Baidu Introduction. Baidu, Inc.  kineska je multinacionalna tehnološka tvrtka specijalizirana za usluge, proizvode i umjetnu inteligenciju povezane s internetom sa sjedištem u okrugu Haidian u Pekingu.  Baidu je osnovana u siječnju 2000.  koju su osnovali  Robin Li i Eric Xu.  Ima 45 500 zaposlenih. Baidu pruža uglavnom usluge internetskog marketinga i nemarketinške usluge s dodanom vrijednošću, kao i proizvode i usluge iz novih inicijativa umjetne inteligencije, koje zajedno napajaju s tri motora rasta:

  • Mobilni ekosustav: portfelj od preko desetak aplikacija, uključujući Baidu App, Haokan i Baidu Post, koji pruža otvorenu platformu koja objedinjuje širok raspon sadržaja i usluga trećih strana s dugim repom putem sastavnih blokova umjetne inteligencije i koja pomaže zajednicama da se povežu i podijele znanje i informacije.
  • AI Cloud: cijeli niz usluga i rješenja u oblaku, uključujući PaaS, SaaS i IaaS i jedinstveno diferenciran AI rješenjima.
  • Inteligentna vožnja i druge inicijative rasta što uključuje inteligentnu vožnju (usluge samovoženja, uključujući HD karte, automatizirano parkiranje sobara i autonomni navigacijski pilot, inteligentna električna vozila i flote robotaxi)

Predsjednik Mesić je tom prigodom probno se vozio u auto robotu.