Zagreb, 12.05.2016.

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo dodjelom godišnje Nagrade Miko Tripalo, nastavlja vrednovati najbolja znanstveno-publicistička ostvarenja te objektivno i relevantno izvještavanje javnosti o temama koje promiču europske vrijednosti i stavove u hrvatskome društvu, aktivno promicanje uloge građana u političkom životu i borbu za jačanje vladavine prava. Godišnja nagrada može se dodijeliti i zaslužnim pojedincima ili organizacijama koji u svojemu znanstvenom radu postižu rezultate od posebnog interesa i za Centar Miko Tripalo.

Ove godine nagradu Miko Tripalo za 2015. godinu dobio je: Centar za mirovne studije iz Zagreba za promoviranje mira i tolerancije u Hrvatskoj, borbu za prava diskriminiranih, obespravljenih i marginaliziranih društvenih skupina te za poseban angažman i pomoć izbjeglicama i migrantima u 2015. godini.

Nagradu "Miko Tripalo" uručio je predsjednik Centra za demokraciju i pravo Stjepan Mesić na svečanosti nakon koje je održana tribina o ulozi civilnoga društva u Hrvatskoj.