Zagreb, 28.05.2013.

Najava posjete Azerbajdžanu

 

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić, boravit će od 29. svibnja do 1. lipnja u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, gdje će sudjelovati u radu 2. svjetskog foruma o interkulturalnom dijalogu koji se održava na temu „Živjeti zajedno u miru u svijetu različitosti“.

 

Predsjednik Mesić govorit će na prvoj plenarnoj sjednici koja je posvećena kulturnim koridorima u jugoistočnoj Evropi i crnomorskoj i kavkaskoj regiji, s posebnim naglaskom na povijesno nasljeđe što ga ove regije dijele, zajedničku odgovornost i održivu budućnost.

 

Uz bivšeg hrvatskog Predsjednika na toj će sjednici nastupiti i bivši bugarski Predsjednik Georgij Parvanov, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, Kolinda Grabar-Kitarović i ministar kulture Crne Gore, Branislav Mičunović.

 

Predsjednika Mesića koji će imati odvojeni sastanak s azerbajdžanskim Predsjednikom Ilhanom Alijevom prati skupina hrvatskih gospodarstvenika. Organizator 2. svjetskog foruma o interkulturalnom dijalogu je Ministarstvo kulture i turizma Azerbajdžana.